на живо

Една секунда до полунощ - като за световен рекорд!

Норвежки тим вече може да се похвали с най-късния трансфер

Когато говорим за рекордни трансфери, обикновено наблягаме на ценовото им измерение. В Норвегия обаче поставят рекорди по друг начин, живеейки на ръба до последната секунда.

Именно тази последна секунда се оказа ключова за финализирането на преминаването под наем на Сандер Свендсен от датския "Одензе" в "Бран" Берген. Възможно най-късната сделка е осъществена на прага на крайния срок в полунощ на понеделник срещу вторник.

От "Бран" съобщиха, че 29 секунди преди 0:00 ч. са успели да внесат онлайн нужните документи за Свендсен в Норвежката футболна федерация. След 28 секунди, или в 23:59 ч. и 59 секунди, те били получени и във ФИФА.

След извършена специална проверка световната централа потвърди трансфера на 23-годишния нападател.

"Беше изключително забързано. Бях на стадиона, тичайки между моето бюро и копирната машина. Като се обърна назад, намирам историята за много забавна. Никога не съм присъствал на поставянето на световен рекорд", коментира спортният директор на "Бран" Руне Солтведт.

Германският "Шпигел" припомня, че през януари 2011 г. повреден факс е причината документите по трансфера на Ерик Максим Чупо-Мотинг от "Хамбургер ШФ" в "Кьолн" да пристигнат 12 минути след края на трансферния прозорец. Сделката не се осъществява и вместо при "козлите", през лятото на същата година вече новото попълнение на "Байерн" Мюнхен се озовава в "Майнц 05". 

Заради четири минути пък пропадна сигурен трансфер на Али Соу от ЦСКА във френския "Дижон".