на живо

Едуард Йорданеску: ЦСКА няма шансове за титла с играчи от долните дивизии

Заплатата на Джонатан Кафу е 85-90% от бюджета за заплати в ЦСКА, заяви бившият наставник на "червените"

Lap.bg

Бившият треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску бе категоричен, че "червените" нямат шансове за титла, ако продължават да разчитат на футболисти от втора и трета дивизия. Специалистът разтрогна договора си с клуба по взаимно съгласие малко преди зимната пауза.

"От България ми се обадиха във вторник да започна работа в ЦСКА, а в събота отборът имаше мач. Нямах много време, защото трябваше да дам отговор до два дни. Предположих, че поемането на отбора в петия кръг има някои недостатъци, защото нито съм правил подготовката, нито селекцията и трябваше да изчакам до зимата, за да направя нещата така, както аз искам", каза той в интервю за румънското издание Digi Sport.

"Получих наследена група от играчи, но имаше и други проблеми. Футболистите ми бяха слаби. Отборът беше на 6-о място, когато дойдох, и реално не ми дадоха време. Имаше много неща, които не вървят, както и много хора, които ме съдеха. Два отбора бяха обединени - "Литекс" и ЦСКА. Едните играчи дойдоха от втора дивизия, а другите - от трета. Няма как с играчи от долните лиги да имаш претенции за титла", коментира Йорданеску.

"Мисля, че това ще е шеста поредна година, в която "Лудогорец" ще е шампион. Четох вчера, че нападателят Джонатан Кафу ще бъде продаден за около 10 млн. евро. Те купуват играчи за 1-2 млн. евро. Заплатата на Кафу е 85-90% от бюджета за заплати в ЦСКА", разкри още бившият наставник на "червените". 

В събота отборът на ЦСКА замина на тренировъчен лагер в Испания, който ще продължи 23 дни. Там "армейците" ще изиграят общо пет контроли, а до момента са известни 4 от съперниците. Това са отборите на "Локомотив" Москва, "Чонгкинг Лифан", "Рубин" Казан и "Динамо" Киев.