на живо

Екатерина Стратиева в „Закуска за шампиони”

„Искам да карам и в България, за да не ме забравят феновете тук”

БГНЕС

 Според старата максима не е важно с кого вечеряш, а с кого ще закусиш. Затова и спортните журналисти, събрани в Пресклуб България стартираха деня си здравословно - с менюто на европейската шампионка по рали сред жените Екатерина Стратиева. В „Закуска за шампиони” Катя хапна прясна извара, варено яйце и препечена черна филийка и ги поля с фреш от портокал. Според нея това е перфектното начало на деня, в който се редуват и тренировки за кондиция и бягане по задачи. Стратиева не пие чай или кафе, а в състезателни дни си позволява чаша кисело мляко с много мед и сушени ядки. Предпочита паста и ориз, избягва месото, не взема хранителни добавки. Предпочитаната награда след усилен състезателен ден са обожаваните от нея пълнени чушки. През последните година-две си позволява да носи в бегачката си по някой черен шоколад или сушени плодове,но във всичко се старае да спазва нормата.

Продължава неяснотата около състезателното й бъдеще през 2015г. Основният проблем е осигуряването на бюджет и до момента има само един стабилен спонсор. До края на март ще стане ясно дали и колко ще е финансирането от спортното министерство, но Катя задължително ще стартира в ралитата на Азорските острови и „Барум” в Чехия. Ако намери пари – в програмата й ще влязат Белгия и Гърция, може би ще приеме и специалната покана от Кипър. Включва и едно-две участия в България, защото не иска да губи връзката с феновете си у дома.

Едва ли ще успее да си купи мечтаната нова кола и затова по всяка вероятност ще задържи старата, въпреки че състезател от Дания я иска. Най-общо целта на Екатерина Стратиева за 2015г. е по-предно класиране сред автомобилите с предно предаване. Така че мисълта за бебе и отказване от активна състезателна дейност, които тя сподели в новогодишното си интервю за „Зона Спорт”, явно не са на дневен ред.