на живо

Екипът на Бербатов: Съдът е на ход! (ВИДЕО)

По-рано днес Изпълнителният комитет на БФС отхвърли подписката за свикване на извънреден конгрес

Екипът на Бербатов: Съдът е на ход! (ВИДЕО)

Екипът на Димитър Бербатов няма да се откаже от искането за свикване на извънреден конгрес за избор на нов президент на БФС. Това заяви Борис Станков пред bTV.

Днес Изпълнителният комитет на футболната централа отхвърли искането на Бербатов за предсрочни избори, но според екипа на бившия футболист аргументите за отказа са несъстоятелни и незаконосъобразни. Затова екипът на Бербатов ще се обърне към съда.

От БФС обявиха, че редовният конгрес ще бъде на 18 март 2022 г.

"Решението на днешния Изпълнителен комитет на БФС не ни изненадва. Ние бяхме подготвени, че те могат да откажат и да се противопоставят на желанието на повече от 1/3 от клубовете за свикване на предсрочен конгрес. Имаме много стриктни стъпки, които ще следваме в нашата програма. Няма да се откажем от нашата подписка, която според нас е напълно легитимна.", каза представителят на екипа на Бербатов пред bTV.

"От тук нататък съдът е на ход, който ще разгледа подписката. Направихме си труда да обиколим цялата страна и клубовете изразиха желание този конгрес да се проведе на 21 септември. Мотивите, които изразиха днес от Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз, са абсолютно несъстоятелни и незаконосъобразни.", добави той.

Вижте повече във видеото.