на живо

Екипът на Порточанов: Деветима от Изпълкома да подадат оставка!

Бившият собственик на „Нефтохимик“ се кандидатира за президент на Българския футболен съюз

Ладислав Цветков

Инициативният комитет, който издига бившия собственик на „Нефтохимик“ Христо Порточанов за кандидат за президент на Българския футболен съюз, поиска 9 от членовете на Изпълнителния комитет на централата да подадат официално своите оставки.

Според писмо, публикувано в сайта dsport, част от футболните управници все още не са депозирали писмено своите заявления за напускане, въпреки че изразиха тази готовност преди година, когато президентът Борислав Михайлов подаде оставка.

„Към деветимата членове на ИК на БФС, които са гласували за извънреден конгрес, но все още не са депозирали писмените си оставки (сред тях е и Емил Костадинов) - за да се избегне напрежение в деня на Конгреса, молим да направите това възможно най-скоро“, зоват от инициативния комитет.

Деветимата, според изявлението, са  Емил Костадинов, Кирил Домусчиев, Румен Вълков, Йордан Лечков, Спас Русев, Димитър Аргиров, Венцеслав Стефанов, Михаил Статев и Панайот Рейзи.

Христо Порточанов е сред тримата, заявили, че ще се впуснат в битка за президентския пост на БФС. Конгресът за избор на нов шеф на българския футбол е на 11 декември.

Освен Порточанов, за президентския пост ще се борят още Христо Христов - финансовия благодетел на пловдивския "Марица", и бизнесмена Петър Величков, който разчита на подкрепата на голмайстор номер 1 на националния отбор – Димитър Бербатов.