на живо

Експлозия рани футболист на "Борусия" Дортмунд (ВИДЕО)

Три взрива потрошиха движещия се към стадиона автобус на домакините, Марк Бартра е в болница

Бомбен ад разтресе Дортмунд броени минути преди началото на първия мач от 1/4-финалите в Шампионската лига между отборите на "Борусия" и "Монако". Експлозия изпочупи и извади от движение автобуса на домакините, придвижващ всички футболисти, треньори и хора от медицинския щаб на клуба.

Снимка: Getty Images

Един от основните футболисти на Дортмунд - испанецът Марк Бартра е ранен и откаран незабавно в болница. Единствената информация на този етап е, че животът му е вън от опасност. 

Експлозиите са станали непосредствено след тръгването на автобуса от паркинга на хотела, на път към стадиона, пише "Билд", позовавайки се на очевидци.

Полицията в Дортмунд все още се въздържа да обяви случилото се за атентат. Първоначално се говореше за два мощни взрива, впоследствие немските медии ги обявиха за три - всичките, в непосредствена близост до клубното возило на Борусия, което се е придвижвало с бавна скорост.

Според полицията в Дортмунд няма опасност за зрителите на стадиона. Двете агитки демонстрираха солидарност и взаимна подкрепа след новината за инцидента. Тази на "Монако" дори започна да скандира "Борусия, Борусия" миг след като стана ясно, че има пострадал футболист на домакините.

Полицията в Дортмунд все още се въздържа да обяви случилото се за атентат, а според очевидци са се чули не една, а цели три експлозии.

Двубоят от четвъртфиналите на Шампионската лига между "Борусия" Дортмунд и "Монако" е отложен за утре от 19:45 ч. българско време. Той ще бъде излъчен пряко по bTV  Action. Студиото ни преди него започва в 19 ч.