на живо

Експресен Федерер мина и през Симон

Getty Images

Вторият в схемата на „Уимбълдън” Роджърс Федерер победи без особени затруднения световния номер 13 – французина Жил Симон. Срещата завърши с убедителен успех – 3:0 за швейцареца. В отделните части – 6:3, 7:5, 6:2.

Първият сет започна по перфектен начин за швейцареца, който проби сервис гейма на французина, а след това не пропусна да го затвърди, повеждайки с 3:0 До края на сета двамата тенисисти почелеха своите подавания и частта завърши при 6:3 за Федерер.

Вторият сет вървеше гейм за гейм до 3:3. Тогава опитният швейцарец отново издебна своя момент и успя да пробие Симон още при първия си брейк пойнт за втората част – 4:3 за Федерер. Точно когато трябваше да сервира за спечелването на сета обаче световният номер две допусна изненадващ пробив и французинът изравни – 5:5. Това беше първа грешна стъпка за Федерер на свой сервис след 116 поредни спечелени подавания във всички състезания. Швейцарецът обаче възстанови преднината си след нов пробив и след кратко прекъсване заради дъжд се възползва от втората си възможност за спечелване на сета и не сбърка – 7:5.

Третата част също започна ударно за Федерер, който проби Симон още в откриващия гейм, а след това го затвърди за 2:0. Швейцарецът продължи с убедителното си представяне и не бъркаше на свой сервис. Това повлия на мотивацията на Симон и французинът допусна нов пробив в седмия гейм на сета – 5:2 за Федерер. Швейцарецът се възползва от това и затвори частта на своето подаване, за да спечели и мача.