на живо

Екзотични дестинации и спекулации - ваканцията на Зидан

Какво прави новият стар треньор на "Реал" Мадрид в последните 10 месеца

Reuters

31 май 2018 г. Дни след като вдигна трети пореден трофей в Шампионската лига като мениджър на "Реал" Мадрид, Зинедин Зидан обяви, че напуска тима.

Решението беше шокиращо и дойде след 9 отличия и 3 сезона, в които като че ли нямаше по-силен на света от Кралския клуб. Само че Зизу реши, че всичко между него и тима е приключило, събра си багажа и напусна "Сантяго Бернабеу".

При оттеглянето си французинът заяви, че в клуба имат нужда от промяна, а той иска да си почине. Второто условие се изпълни!

За тези 284 дни, в които Зизу беше безработен, той успя да обиколи няколко дестинации и да се отдаде на заслужен релакс заедно със семейството си - съпругата си Вероник и четиримата си синове Енцо, Лука, Тео и Елиаз.

Първата дестинация беше Ибиса. Плажове, слънце и яхти. Много далеч от действителността, която имаха шампионите на Зидан - тренировки и подготовка за новия сезон в края на юни 2018 г.

Снимка: Instagram

За Коледа пък семейството на французина беше в Дубай. Там, сред пясък, лукс и слънце, цялата фамилия посрещна и 2019 г. 

Снимка: Instagram

Естествено през последните 10 месеца слухове за завръщането на Зидан на резервната скамейка не липсваха.

Първоначално той бе спряган за новия селекционер на националния отбор на Катар. Страната ще бъде домакин на световното първенство през 2022 г. и безработният французин изглеждаше като примамлив вариант. Той обаче не се поблазни от предлаганите 12,5 млн. евро на сезон.

Кризата в "Манчестър Юнайтед" също бе посрещната от стотици заглавия и теории, в които фигурираше името на Зизу. Според британските медии именно французинът е бил първи избор на шефовете на "червените дяволи" за наследник на поста на Жозе Моуриньо. Те дори съобщаваха, че Зидан вече е в Англия и чака да бъде обявен. Само че това се оказа поредната ваканция на специалиста в компанията на Вероник.

Снимка: Instagram

"Ювентус" също се нареди на опашката за подписа на специалиста. Само че времето не достигна, за да се развият по-живописни теории за негови евентуални преговори с италианския шампион, където вече играе една от звездите на "Реал" от първия период на Зидан на "Сантяго Бернабеу" - Кристиано Роналдо.

Може би най-интересният слух за продължаване на кариерата на Зизу беше тази, че той ще поеме френския национален отбор. Условието беше провал на възпитаниците на Дидие Дешан на световното първенство в Русия. В крайна сметка "петлите" станаха шампиони!

При раздялата на Зидан с "Реал" през май 2018 г. президентът Флорентино Перес заяви: "Надявам се, че не се сбогуваме, а просто си казваме "Довиждане!". Дано той просто се нуждае от почивка, след което да се завърне". Явно в света на футбола има един човек, който добре познава Зинедин!

284 дни след като напусна Мадрид, той отново влезе в предишната си роля на "Сантяго Бернабеу" - амбициран и със сигурност отпочинал!