на живо

Ел Маестро: Мауридес е голям футболист

Само един български клуб постига резултати в Европа, припомни треньорът на ЦСКА

Lap.bg

Новият ни нападател Мауридес е голям футболист и го проучвахме дълго време, преди да го вземем, обяви треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро преди утрешния двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу "Адмир Вакер".

Бразилският голмайстор пристигна при "червените", за да замести продадения в Китай свой сънародник Фернандо Каранга. Той се разписа още в първия си двубой – срещу „Локомотив” Пловдив (2:0).

"Мауридес ни е от помощ и трябва да работим правилно с него. Дебютът му беше много добър", допълни Ел Маестро.

Той няма да може да разчита на наказаните Николай Бодуров, Кристиян Малинов и Тиаго Родригес. Специалистът обаче е убеден, че тримата ще бъдат заместени пълноценно. "Ако мога да отменя наказанието на някого, това ще бъде Бодуров. Борис Секулич може да играе на неговата позиция, така че това е опция. Искаме да постигнем успешен резултат, друго не ме интересува", подчерта Ел Маестро.

Треньорът на ЦСКА отново защити тезата си, че българският клубен футбол не е на особено високо ниво. "Трудно е да сравняваме отделни първенства като класа и качество. Най-добре е да се погледнат резултатите на отборите в европейските турнири. В България има един отбор, който показва добри резултати в Европа, докато другите трябва да надграждаме".