на живо

Ел Маестро: След първия гол мачът бе формалност

"Копенхаген" е по-добър отбор, но имаме шансове, оптимист е треньорът на ЦСКА

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро заяви, че ранният гол, който вкараха "червените" в реванша срещу "Адмира Вакер" от втория квалификационен кръг на Лига Европа, е предопределил изхода на срещата и класирането на тима напред в турнира.

ЦСКА замина като фаворит за Австрия след победата с 3:0 у дома, а като гост реализира успех с 3:1 и то пред солидна българска агитка.

"Подкрепата на феновете винаги помага. Когато дойдеш от София и видиш толкова много хора, които са придружили отбора, това му дава мотивацията да покаже нещо добро. Това и стана. Знаехме, че ако вкараме ранен гол, това ще убие интригата и ще реши нещата. След попадението, което вкарахме рано, беше формалност да оформим резултата за статистиката", доволен бе специалистът.

Следващият съперник на ЦСКА в квалификациите ще бъде датският "Копенхаген", който отстрани "Стярнан" (Исландия) с общ резултат от двете срещи 7:0.

"Сега е важно да не мислим веднага за "Копенхаген", а да запазим концентрацията си от мач за мач. "Копенхаген" може да е фаворит, но ние ще търсим начин да победим. Явно е, че този отбор е по-добър от нас, но това не значи, че ние нямаме нашите шансове срещу тях", добави Ел Маестро.