на живо

Елекът на Саутгейт е дефицит в Англия

Феновете могат да приличат на своя селекционер срещу 428 паунда

Reuters

Футболни фенове с елеци - това са привържениците на Англия, които чакат днешния полуфинален мач на тима срещу Хърватия с голямо нетърпение. 

Защо елеци? Заради Гарет Саутгейт, разбира се! Това е запазената марка във винаги безупречното и елегантно облекло на селекционера на "Трите лъва", който успя да изведе отбора до място сред четирите най-добри в света.

Снимка: Reuters

Англичаните толкова много обичат наставника на националния си отбор, че почти всички елечета като неговите вече са продадени. Те струват по 65 паудна, а производителите са доста притеснени, че няма да могат да задоволят огромния наплив от желаещи да приличат поне в облеклото си на Саутгейт.

Цели компании се организират, а служителите им идват на работа с елечета в сряда. 

Самият Саутгейт не разбира еуфорията по неговото облекло. "Дори като играех не съм бил модна икона, така че се чувствам странно", коментира той лаконично.

"Дейли мейл" пък изчислява, че цялостното облекло на националния селекционер струва 428 паунда. Толкова трябва да отдели най-запаленият фен, за да пресъздаде цялостното облекло на стилния треньор, който днес има шанс за изведе англичаните до мач за титлата за първи път от 1966 г., когато триумфираха като шампиони на света.