на живо

Ели Маркес пред bTV: Дяков ме нарече "мангал" и "маймуна" (ВИДЕО)

Сигурно Дяков се държи по същия начин и с чужденците в "Лудогорец", каза играчът на "Оборище"

Футболистът на втородивизионния "Оборище" - Ели Маркес, отправи тежко обвинение към капитана на "Лудогорец" Светослав Дяков. Според бразилеца Дяков без видима причина го е нарекъл "мангал" и "маймуна" по време на двубоя между втория тим на "орлите" и панагюрци, завършил 1:1.

Маркес е категоричен, че е станал жертва на безпрецедентна вербалната агресия от страна полузащитника на "Лудогорец". 

"И аз тръгвам да взема топката и да изпълня фаул. Дяков обаче взе топката и тръгна с нея. Поисках от съдията да му направи забележка, а Дяков каза: "Мангал, маймуна, ти идваш от Бразилия, от гората да станеш човек тук, в България", разкри Маркес пред bTV.

Той не търси облага от факта, че излиза пред камерите и не очаква капитанът на "Лудогорец" да бъде наказан.

"От 10 години живея в България. Тука плащам данъци. Имам жена, дете. Трябва да ги защитя, защото утре или вдругиден детето ще порасте, а е с тъмен цвят като мен. Може с него да стане същото. Трябва да го науча по някакъв начин и да го защитя от такива работи."

Маркес твърди, че за първи път е обект на подобна нагла и цинична агресия:

"Явно той (Дяков) не знае как да се държи с толкова чужденци в "Лудогорец". При положение, че той играе с почти с 10 чужденци, как може да се държи така с мен?! Сигурно и с тях се държи по същия начи, само че нищо не излиза по медиите. Но това не е моята работа", добави футболистът.

Маркес категорично отрича да е провокирал или псувал Светослав Дяков:

"Ще се опита да се защити по някакъв начин, защото все пак той е капитан на отбор, капитан на национален отбор. Не го псувах", заяви бразилецът.