на живо

Елитът на акробатиката се събира в София през уикенда (ВИДЕО)

Смесената ни двойка ще заложи на артистичност и повече сигурност по пътя към финалите

Елитът на акробатиката се събира в София през уикенда (ВИДЕО)

Година и половина след последното голямо състезание, елитът на акробатиката ще направи своя рестарт със Световната купа в София. Смесената ни двойка Мариела Костадинова и Теодор Великов ще заложи на артистичност и повече сигурност в съчетанията си по пътя към финалите.

"Нашата цел е просто да си изиграем съчетанията добре. Треньорите да са доволни от нас и просто да сме удовлетворени от това, което сме успели да постигнем", коментира Мариела Костадинова пред журналистите.

"В момента не сме заложили на това, което можем най-много като трудност. Заложили сме на елементи, при които няма как да сбъркаме", добави партньорът й Теодор Великов.

Освен при смесените двойки България ще бъде представена и в категорията женска тройка от Анна Янкова, Йоанна Джунева и Антоанета Манасиева. 

От петък до неделя в "Асикс Арена" се очакват общо над 300 участници от 11 държави. Поне 140 от тях ще се представят в турнира за Световната купа, за който у нас пристигат част от най-класните акробати в света. В младежкия турнир ще видим над 80 деца и юноши от България, както и техни връстници от чужбина.