на живо

Емил Данчев: Бербатов е стока (ВИДЕО)

"В българския футбол се водят тежки битки", заяви мениджърът

bTV

Мениджърът на Димитър Бербатов - Емил Данчев даде обширно интервю пред bTV и Крум Савов. Той разкри, че договорът на българският нападател с ПАОК е до 30 юни тази година, а футболистът все още не е решил къде ще продължи кариерата си след тази дата.

"Дай Боже да дойде моментът, в който и на него да му бъде организиран бенефисен мач, като на Христо, но не смятам, че той би могъл да свърши кариерата си като активен футболист в България", заяви Данчев.

Той комнтира и съдбата на бившият клуб на Бербо - ЦСКА. "В българския футбол се водят тежки битки и когато се водят битки, обикновено умират или са уязвени водачите, лидерите. Това е с ЦСКА, Литекс, в някаква степен и Локомотив. Тежко е състоянието в ЦСКА, но дано хората, които са се захванали, да успеят да намерят вярната форма, тъй като, ако ЦСКА изчезне, във вида, в който е бил до сега – с цялата история, с марката, с всичко, което е било до този момент, действително не само българският футбол, а и държавата ще осиротее", каза мениджърът.

Какво още сподели той за бъдещите проекти на футболиста, неговата заплата в гръцкия тим, както и състоянието на родния футбол, вижте във видеото: