на живо

Емоция по кръв: Стефан Джокович имитира татко Ноле (ВИДЕО)

Наследникът на световния номер 1 в тениса се превърна в атракция на турнира в Белград

Getty Images

Новак Джокович има фенове по целия свят. Най-вероятно те са милиони! Но вчера (24 април) стана ясен най-емоционалният му почитател. 

Едва ли ще изненадаме някого, ако споделим, че неговото име е Стефан и е на 6 години. Синът на Ноле и съпругата му Йелена прикова вниманието по време на турнира в Белград. Въпреки че Джокович загуби полуфиналната си среща с руснака Аслан Карацев, неговият наследник спечели редица фенове. 

След една от точките, прибавени към актива на сърбина, малчуганът се зарадва точно като баща си - извика с пълно гърло, а след това започна да подскача! 

С изненада го гледаше дори майка му, която седеше зад него.

Стефан вече уверено върви до стъпките на своя баща, който има в колекцията си 18 титли от Големия шлем. Новак често тренира заедно с него преди турнири. 

Феновете очакват с нетърпение да видят дали и дъщерята в семейството - Тара, която ще стане на 4 години през септември, ще хване тенис ракетата. 

Иначе Джокович не успя да зарадва своите привърженици в Белград и записа загуба с 5:7, 6:4, 4:6. 

Снимка: Getty Images

Това е първа победа за номер 28 в световната ранглиста над именития съперник и своеобразен реванш за успеха на сърбина над Карацев на Откритото първенство на Австралия по-рано през 2021 г.