на живо

Епично зрелище в Манчестър! "Сити" победи "Монако" в трилър с осем гола! (ВИДЕО)

"Гражданите" направиха феноменален обрат в края на второто полувреме

Getty Images/Guliver Photos

"Манчестър" Сити и "Монако" изиграха един от най-зрелищните и емоционални мачове в историята на Шампионската лига. Драмата в първия осминафинален двубой включваше осем гола, 10 жълти картона, спасена дузпа и още няколко спорни отсъждания на главния съдия. В крайна сметка, след два пълни обрата, домакините спечелиха с 5:3 и си осигуриха ценен аванс преди реванша във Франция на 15 март. Срещата на "Етихад" постави и нов рекорд по резултатност в първи двубой от елиминационен сблъсък в историята на лигата.

Първото попадение бе отбелязано в 26-ата минута. "Гражданите" поведоха, след като точен бе Рахийм Стърлинг. Той получи отлично подаване от другия флангови футболист в състава на домакините - Лирой Сане. Въпреки видимия импулс в играта на "Сити", само шест минути по-късно гостите изравниха.

Голът бе дело на Радамел Фалкао, който се измъкна от защитата на съперника и засече перфектно центриране на Фабиньо. Секунди преди това вратарят на домакините Кабайеро подари топката на съперника със слабо подаване.

В 35-ата минута съдията Антонио Матеу Лаос взе първото си важно решение в срещата. Серхио Агуеро излезе сам срещу вратаря Субашич, преодоля го, но между двамата последва контакт и аржентинецът се строполи в наказателното поле. Вместо дузпа обаче, Агуеро получи жълт картон за симулация.

"Монако" се възползва от загубата на концентрация при домакините и продължи да играе смело в нападение, а в 40-ата минута наказа нова лека грешка в отбраната на "Сити".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

При дебюта си като титуляр в Шампионската лига, 18-годишният Килиян Мбапе получи нов чудесен пас от Фабиньо и хладнокръвно изпрати топката покрай вратаря Кабайеро за 2:1. Сравняваният с Тиери Анри голмайстор се разписа за 12-ти път през сезона.

Шоуто продължи веднага след почивката. В 50-ата минута Матеу Лаос отсъдия дузпа в полза на френския тим - за нарушение на Отаменди срещу Фалкао. Именно колумбиецът застана зад топката, но изпълнението му бе разочароващо и Кабайеро спаси удара по тревата.

В 58-ата минута резултатът стана 2:2, след като Субашич направи странна грешка след безопасен удар на Агуеро. Вратарят пропусна топката между ръцете си и аржентинецът отбеляза първия си гол от 6 януари насам. Три минути по-късно обаче "гражданите" отново бяха изоставащи, след като Фалкао се реваншира за пропуснатата дузпа. Колумбиецът открадна топката от Джон Стоунс и с красив прехвърлящ удар отбеляза 21-ото си попадение за сезона.

"Сити" отново не се предаде и въпреки колебливото си представяне, стигна до феноменален обрат. В рамките на 11 минути, между 71-ата и 82-ата, "гражданите" отбелязаха три попадения. Първо точен бе Агуеро, който вкара за 20-ти път през сезона с брилянтен удар от воле след центриране от ъглов удар. Стоунс бе точен за 4:3, а Сане отбеляза последния гол в срещата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тимът на Хосеп Гуардиола постигна шеста победа в последните си седем мача от всички турнири и вече няма поражение в 10 поредни домакински двубоя от Шампионската лига. От своя страна "Монако" допусна едва шестата си загуба в 42 мача за сезона и първа в 13 срещи от 18 декември насам.

За да се класират за 1/4-финалите, на реванша "монегаските" се нуждаят от победа с поне два гола разлика при следните резултати - 2:0, 3:1, 4:2. Тогава те ще имат предимство, заради трите попадения, които отбелязаха на "Етихад".