на живо

Ерика Зафирова с COVID-19, ансамбълът няма да участва на европейското първенство

Индивидуалните ни състезателки продължават подготовка

Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да вземе участие на европейското първенство в Киев (Украйна) в края на месеца (26-29). Причината е положителната проба за COVID-19 на състезателката Ерика Зафирова. Грациите ще останат под карантина в следващите 10 дни.

Индивидуалните ни състезателки - Боряна Калейн и Катрин Тасева, продължават своята подготовка за шампионата на Стария континент, обявиха от родната федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

"Днес, състезателката от ансамбъла Ерика Зафирова е имала положителен резултат след тест за COVID-19.

Всички останали момичета от ансамбъла са добре, но ще бъдат под карантина минимум 10 дни, както изискват разпоредбите. При това положение ансамбълът ни няма да може да вземе участие на европейското първенство в Киев.

Двете индивидуалистки Боряна Калейн и Катрин Тасева продължават подготовка за европейското първенство. Ева Брезалиева и Стиляна Николова също се подготвят в зала “Раковски” за европейското първенство. Припомняме, че и двете дадоха положителен резултат за COVID-19, но се възстановиха и в момента тренират. По-тежко беше състоянието на Татяна Воложанина, която беше приета в болница с двустранна бронхопневмония, но след отрицателен резултат от PCR теста беше изписана и в момента се възстановява.

Епидемичната ситуация с вируса е твърде динамична и неприятна и е възможно само за ден решението България да участва на европейското първенство да се промени. Засега индивидуалистките ни жени и девойки са здрави. Те и техните треньори имат желание да участват, но времето и ситуацията в България и Украйна през следващите дни ще покажат дали това ще се случи.", се казва в съобщението в страницата на БФХГ в социалната мрежа "Фейсбук".