на живо

Ернесто Валверде преди "Ел Класико": Не мисля, че сме фаворити

Ние сме малко по-добре, отколкото бяхме, когато играхме за Суперкупата, заяви треньорът на "Барса"

Треньорът на "Барселона" Ернесто Валверде не мисли, че преднината на тима пред "Реал" Мадрид в класирането дава преднина на каталунците и ги прави фаворит в утрешното "Ел Класико". 

"Барселона" е лидер в класирането на Ла Лига, с 11 точки преднина пред шампиона "Реал" Мадрид, който заема четвъртата позиция.

"Двата отбора са под напрежение да спечелят този мач поради това, което означава. Не мисля, че сме фаворити. Не можа да кажа, че само защото някой е по-назад в класирането, има по-голям натиск върху него. Възможно е, но не е от съществено значение", коментира Валверде.

"Реал" победи "Барселона" в двете срещу за Суперкупата на Испания преди началото на сезона. След това каталунците са в серия от 24 мача без загуба във всички турнири.

"Ние сме малко по-добре, отколкото бяхме, когато играхме за Суперкупата. Това е шанс да компенсираме представянето си в Суперкупата и да се изпробваме срещу нашия най-голям съперник", добави треньорът на "Барселона".

"Реал" е толкова силен отбор, че може да победи, дори когато сте в най-добрата си моментна форма, а те също ще играят на своя стадион", каза още Валверде.

Тагове: