на живо

Естонското първенство ни е любимо

Вижте защо

Twitter

Футболните фенове са най-щастливи, когато мачовете са изпъстрени с много голове. Има една европейска държава, която определено може да задоволи нуждите на всеки един привърженик. Това е Естония.

Преди няколко седмици там столичният ФК Инфонет победи Виртсу Йалгпаликлуби с 36:0. Разбира се, в слабо развити страни подобни резултати не са нещо изненадващо. Световният рекорд за най-резултатен мач държат АС Адема и Стад Олимпик Л’Емим. Мачът между тях е от първенството на Мадагаскар и завършва при резултат 149:0 за Адема, като всички попадения са автоголове, отбелязани в знак на протест срещу скандалното съдийство от предходен мач.

Снимка: Twitter

Естония обаче не е страна от третия свят, а често става свидетели на твърде резултатни мачове там. Тази седмица, отново в балтийската държава, Паиде Линамеесконд поведе с 19:0 на ХК Раутеетолис на почивката. По всичко изглеждаше, че ще имаме нов рекорд. Домакините обаче се изложиха като вкараха само 12 гола през второто полувреме, за крайното 31:0.

Играчите на ХК демонстрираха чувството си за хумор след срещата, снимайки се пред светлинното табло.

Снимка: Twitter

Мислите си, че си заслужава да следиш футбола в Естония само заради головете ли ? Има и други причини. В страна съществува отбор с името Жокер. Днес те играят с Батман – шегуваме се, разбира се. Някои от интересните естонски отбори са Муу ФК, Леле ФК и клуб, ползващ прякора „ледените мечки”. Последните не са заблудени хокеисти!

В Серия А, Примера дивисион, Премиърлийг и Бундеслигата се играе далеч по-привлекателен футбол, но сме сигурни, че от днес нататък ще обръщате внимание и на това какво се случва в Естония и местната Мейстри Премиум лига.