на живо

"Етър" изненада "Лудогорец" преди реванша в Италия

Двата тима завършиха 1:1 в среща от Първа лига

Google Earth Timelapse

За седми път през настоящия сезон на Първа футболна лига лидерът в класирането "Лудогорец" завърши наравно. Този път срещу "Етър" Велико Търново. 

Двата тима си размениха по един гол за 1:1. Мачът се игра дни след като "орлите" загубиха от италианския "Интер" с 0:2 у дома в среща от 1/16-финалите на Лига Европа и дни преди реванша в Италия на 27 февруари.

Всъщност очаквано футболистите на Павел Върба имаха повече положения пред вратата на домакините на стадион "Ивайло". През първото полувреме обаче нито едно от техните удари по посока на вратаря Анатоли Господинов не се превърна в гол.

За това пък феновете видяха две попадения още в началото на второто полувреме.

Иван Стоянов надбяга Светослав Дяков и забеляза, че вратарят Пламен Илиев е далеч от своята врата. За това стреля технично от 30 метра и успя да вкара. 

От "Лудогорец" действаха светкавично. В първата атака след гола разградчани спечелиха правото да изпълнят ъглов удар. След центрирането Григоре нацели гредата, но Марселиньо успя да прати топката във вратата за 1:1. 

"Лудогорец" продължава да е лидер в подреждането със 7 точки преднина пред "Левски" и "Локомотив" Пловдив. "Етър" е на 10-а позиция.