на живо

"Етър" може да кандидатства за евролиценз след края на първенството

От БФС допълниха съобщението си от по-рано днес

Lap.bg

"Етър" Велико Търново всъщност ще може да кандидатства за лиценз за европейските клубни турнири и след края на настоящия сезон.

Това стана ясно, след като от Българския футболен съюз допълниха съобщението си за решението на лицензионната комисия със забележка. 

"Клубовете, които не са подали молба за лиценз за участие в турнирите на УЕФА, но спечелят такова по спортен път, могат да подадат молба за долицензиране след края на шампионата. Заявката ще бъде разгледана своевременно от Лицензионната комисия към Българския футболен съюз", пишат от централата в официалния си сайт.

Уточнението се наложи, след като първоначалното съобщение беше разтълкувано в посока, че "виолетовите" не са изпълнили изискванията за участие в европейските клубни турнири. 

Тимът все още има шанс да играе в Лига Европа. На 20 май им предстои първи мач срещу "Славия" от плейофите за 7-ото място в крайното класиране на Първа професионална лига. Тимът, завършил на тази позиция, ще играе бараж за участие във втория по сила европейски клубен турнир срещу третия в крайното класиране.