на живо

"Етър" и "Черно море" не се победиха във Велико Търново

"Моряците" със седми пореден мач без победа

"Етър" завърши 1:1 с човек по-малко срещу гостуващия "Черно море" в първия мач от 23-ия кръг на Първа лига.

Варненци, които днес празнуват 105 години от създаването си, продължиха лошата си поредица и вече нямат победа в седми пореден мач от 19 ноември насам, като в серията са отбелязали само 3 гола.

В центъра на събитията в срещата бе нападателят на домакините Самб Бадара, който реализира своя седми гол през сезона, но бе изгонен с директен червен картон през второто полувреме.

Преди първия съдийски сигнал двата отбора се събраха в центъра, за да изслушат химна на България. Трибуните в старопрестолния град също започнаха да пеят "Мила Родино" по случай 3 март. 

Мачът започна ударно за домакините, които вкараха гол от съблекалнята. Само след 41 секунди игра откриха резултата, като автор на попадението бе сенегалецът Самб Бадара, който получи центриране от Димо Атанасов и засече топката в мрежата.

В 41-ата минута Георги Илиев центрира топката остро, но Пламен Гълъбов действа решително, изчиствайки в корнер. 3 минути по-късно Венцислав Василев засече топката от корнер, която мина на сантиметри от гредата.

През втората част "Черно море" бе по-активен на терена. Едва в 69-тата минута обаче се достигна до опасност пред вратата на Христо Иванов, като голов удар бе спрян на голлинията с помощта на ръката на голмайстора Бадара. За своето действие сенегалецът получи директен червен картон, а варненци бяха наградени с 11-метров наказател удар. Зад топката застана Мариян Огнянов, който изравни за 1:1.

Секунди след попадението силна атака на "Етър" едва не завърши с гол. Велко Батрович бе изведен сам срещу вратаря на гостите Макенджиев, но стражът на "моряците" показа бързи рефлекси и изби с крак.

С равенството "болярите" останаха на предпоследната 13-а позиция с 20 точки, а "Черно море" временно се изкачи до седмото място с 27, колкото имат и "Локомотив" Пловдив. "Смърфовете" обаче са мач по-малко.