на живо

"Етър" разгроми "Славия", ефектна задна ножица на резерва

Лесен домакински успех за "виолетовите"

Lap.bg

"Етър" спечели лесно с 3:0 у дома срещу "Славия" в среща от 13-ия кръг от Първа лига. В 12-ата минута Галин Иванов центрира от корнер, а ударът с глава на Славчо Шоколаров мина на сантираметри покрай гредата.

Девет минути след това центриране от фаул намери Георги Сърмов, той подаде към Даниел Младенов, но шутът му беше спасен от Антонис Стериакис, а Шоколаров си вкара автогол в опита си да изчисти кълбото.

В 32-ата минута Флорент Боджадж не успя да реализира с глава във вратата на "белите".

Седем минути след почивката Аласана Мане спечели няколко метра с добър дрибъл, след което стреля, но ударът му излезе в аут. Три минути по-късно, при центриране от ъглов удар, топката достигна до Пламен Гълъбов, но той стреля неточно.

В 69-ата минута Шоколаров стреля опасно от дистанция, но вратарят Христо Иванов отби удара му в корнер.

В 77-ата минута домакините реализираха второ попадение. Топката достигна до Мане след разбъркване в наказателното поле и нападателят с красив параболичен удар не остави шансове за вратаря Стериакис, разписвайки се за 2:0.

В последната минута на редовното време влезлият като резерва Иван Петков със задна ножица оформи крайното 3:0.

Това беше най-убедителната победа за "виолетовите" през сезона до момента. Тимът на Красимир Балъков събра 18 точки и се изкачи на 7-о място в класирането, като изпревари и носителя на Купата на Българи, който е с 16 точки на 9-ата позиция.