на живо

Етичната комисия вика Христов заради сигнала за манипулиран мач

Кандидатът за президент на централата обяви, че е дал пари на член на Изпълкома преди 2 години

Lap.bg

От Българския футболен съюз заявиха пред bTV, че ще поканят за изслушване кандидата да оглави централата и бивш президент на "Марица" Пловдив Христо Христов. Той ще бъде потърсен от Комисията по етика и феърплей, която иска да ѝ бъдат предоставени подробности, след като заяви, че е дал пари на член на Изпълкома, за да бъде манипулиран резултат от футболен мач.

"Ще му пуснем сега факс, че го призоваваме в четвъртък (2 юли). Той е член на Българския футболен съюз като президент на "Марица". Той ще трябва да дойде в комисията да разкаже каквото каза пред телевизията - че е давал пари, че са му върнали, че е искал да уговори мачове", това заяви ген. Васил Василев - председател на Комисията по етика и феърплей, пред bTV.

Днес (29 юни) Христов открито обяви, че е влязъл в контакт с член на Изпълнителния комитет преди две години и уточни, че същият продължава да бъде част от ръководния орган на БФС. Той допълни, че ще разкрие името на въпросния човек по време на Конгреса за избор на нов президент през декември 2020 г. Христов е предоставил "дребна сума", която му е била върната, след като срещата не е завършила по желания начин.

В момента от Етичната комисия към БФС се занимава и с друг казус - сигнал за опит да се манипулира мача между "Витоша" Бистрица и "Царско село". След загубата на "тигрите" треньорът Асен Букарев заяви: "От много места ни търсеха да дадем мача, да легнем на "Царско село". Това няма как да стане, докато аз съм треньор където и да е".

Очаква се изслушването на Букарев да бъде във вторник (30 юни).