на живо

Бруно Акрапович: В бъдеще ще сме по-силни (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА е доволен от показаното срещу "Йънг Бойс"

Бруно Акрапович: В бъдеще ще сме по-силни (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович бе доволен от футболистите си, въпреки загубата с 0:1 от "Йънг Бойс". Според босненеца, ще отнеме време играчите му да свикнат с новата схема, но в бъдеще ще се извличат позитиви от нея.

"Изисква много време, но е оправдано, защото имаме повече футболисти за тази схема. За мен не беше възможно да играя с друга. Беше възможно, но имах доверие във футболистите. Те успяха да играят така, както искам. През първото полувреме допуснахме противникът да владее повече топката. През второто показахме истинското си лице и доминирахме."

Снимка: БГНЕС

"Малко ни липсваше да вкараме гол. Имахме положения, имахме игра и тези странични подавания, които аз искам от Кери и Джером. Някои играчи имаха физически проблеми, не успяха да се справят с натиска на противника, който имаше голям процент на владение на топката. Играхме ниско, опитвахме да печелим единоборствата, но не стана така, както искахме. Получихме лесен гол.", коментира треньорът след края на мача.

"Компромиси изобщо не правя. Играят тези, които заслужават. Единствено нямах човек, с който да направя смяна в защита. Притеснявах се да не се случи някоя контузия. Занев и Антов бяха болни – Занев се контузи, а Вальо беше болен. Въпросът беше дали ще издържат физически. Турицов също имаше проблеми, както и Кери, и Тиаго. Имах доста футболисти, които имаха физически проблеми. Затова не успяхме да отговорим на този натиск."

Снимка: БГНЕС

"Той има големи качества да играе точно на тази позиция. Има агресия, добри подавания, движение напред. Точно това е неговата позиция в 3-5-2 и може да направи хубави неща. Но трябва да ме слуша и да отива чак до края на терена, до линията на корнера, а не да центрира от 16-те метра. Това са безсмислени центрирания."

"Позитивно е, че успяхме да променим схемата и играчите разбраха как ще играем. Ще изглеждаме още по-силни в бъдеще, когато към нас се присъединят и други футболисти, които не успях да ползвам днес. Мисля, че ако искаме да направим хубави неща, тази схема е добра.", добави Акрапович.