на живо

Потенциалните първи съперници на ЦСКА, "Локо" Пд и "Славия" в Лига Европа

Днес родните представители ще научат имената на опонентите си в първия квалификационен кръг

Lap.bg

Днес трите български отбора, който ще се състезават в Лига Европа през сезон 2020/21, ще научат имената на съперниците си в първия квалификационен кръг.

Жребият в Нион е от 13 ч. Само ЦСКА е сред поставените тимове. 

Възможните съперници на "червените" от група 13 са: "Ширак" (Армения), "Сиренс" (Малта), както и победителят от двойката между "Енгордани" (Андора) и "Зета" Голубовци (Черна гора).

"Локомотив" Пловдив е в група 15 и може да срещне АПОЕЛ Никозия (Кипър), "Сутйеска" Никшич (Черна гора), "Бейтар" Йерусалим (Израел) и победителя от срещата "Санта Колома" (Андора) - ФК "Искра" (Черна гора).

"Славия" е в група 5, като има шансове да се изправи срещу шведските "Малмьо" или "Хамарби", а третият вероятен противник на "белите" е "Кукеси" (Албания).

Също днес "Лудогорец" ще научи името на евентуалния си съперник за втория квалификационен кръг на Шампионската лига. В първия кръг "орлите" ще се изправят срещу шампиона на Черна гора "Будучност".

Заради пандемията от COVID-19 форматът на квалификациите за влизане в групите на двата европейски турнира е променен. До решителните плейофи победителите от изтеглените двойки ще бъдат определяни в един мач, а домакинството - чрез жребий.