на живо

"Юнайтед" без проблеми срещу "Гранада", "Арсенал" прегази "Славия"

Вижте всички полуфиналисти в Лига Европа

Reuters

Два английски, един италиански и един испански отбор ще играят на полуфиналите във втория по сила европейски клубен футболен турнир Лига Европа. Това стана ясно след изиграните реванши, които прекратиха битката за трофея за 4 от претендентите.

За следващия етап на надпреварата се класират "Манчестър Юнайтед", "Арсенал", "Рома" и "Виляреал".

"Манчестър Юнайтед" не срещна трудности срещу голямата изненада в надпреварата "Гранада". "Червените дяволи" посрещнаха на своя територия съперниците си и повториха резултата от първия мач - 2:0. 

Първият гол падна в 6-ата минута и беше дело на Едисон Кавани. Преди това топката се отклони от главата на Пол Погба. В края на срещата Хесус Вайехо от "Гранада" прати коженото кълбо в собствената си врата, за да оформи общия резултат в двата мача 4:0. 

"Арсенал" също нямаше проблеми срещу своя съперник "Славия" Прага. "Артилеристите" постигнаха успех с 4:0 в Чехия, въпреки че трепереха след 1:1 в първата среща. 

След като съдията Джунейт Чакър отмени едно попадение на гостите, те се мобилизираха още повече и за 6 минути направиха резултата класически. Първо Никола Пепе прати топката във вратата на "Славия", след това Александър Лаказет се разписа от дузпа. Последва гол на Букайо Сака в 24-ата минута. 

Домакините така и не намериха с какво да се противопоставят на своите съперници и допуснаха още едно попадение - отново на Лаказет в 77-ата минута.

По-напечено беше на стадион "Олимпико" в Рим, където "Рома" успя да запази преднината си след първия мач (2:1). "Вълците" обаче трепериха до последно при равенството с "Аякс", особено след като Брайън Броби отбеляза в 49-ата минута. 

Домакините все пак отговориха с гол в 72-ата минута, дело на Един Джеко. Преди това попадение на Душан Тадич от "Аякс" беше отменен заради засада, а гостите претендираха и за неотсъдена дузпа през първото полувреме.

"Виляреал" си свърши работата още през първата част при реванша срещу "Динамо" Загреб. След 1:0 в първия мач, испанците излязоха на свои терен пределно мобилизирани и бързо поведоха чрез Пако Алкасер и Жерард Морено. Последвалото успокоение в редиците на Унай Емери позволи на гостите да вкарат почетно попадение, дело на Мислав Оршич в 74-ата минута. 

Ясни са и полуфиналните двойки в турнира:

"Манчестър Юнайтед" - "Рома"
"Виляреал" - "Арсенал"

Първите срещи са на 29 април, а реваншите - на 6 май. Финалът е на 26 май в полския град Гданск.

Тагове:

Лига Европа