на живо

Ликът на Марадона украси клубния автобус на "Наполи" (ВИДЕО)

"Адзурите" се готвят за реванша с "Барселона" в Лига Европа (четвъртък, 22:00 ч., bTV Action)

Ликът на Марадона украси клубния автобус на "Наполи" (ВИДЕО)

"Наполи" почете паметта на Диего Марадона, брандирайки новия клубен автобус с лика на легендата. Занапред Дон Диего ще вдъхновява футболисти и фенове на "адзурите" по пътя към всяка битка.

Първата от тях е срещу друг отбор, с чийто екип великият аржентинец остави следа - "Барселона". В четвъртък (24 февруари) двата тима се сблъскват в среща-реванш от елиминационните плейофи на Лига Европа.

Двубоя можете да гледате от 22:00 ч. пряко по bTV Action. Първият мач на "Ноу Камп" завърши без победител - 1:1, а всичко ще се реши на "Стадио Диего Армандо Марадона" в Неапол.

Марадона преминава в "Барселона" през 1982 г. с трансфер от "Бока Хуниорс" на стойност рекордните за онова време 4 млн. долара, но е обявен за полубог от каталунските фенове две години и три купи на страната по-късно.

След още един рекорден трансфер (близо 7 млн. долара) той отива в "Наполи" - не особено голям клуб, който винаги е бил в сянката на грандовете от Северна Италия. С гения на Диего "неаполитанците" не само хвърлят ръкавицата на богатите "Ювентус" и "Милан", но стигат и по-далеч. Печелят първата си титла на Италия през 1987-а. Три години по-късно идва и втората и засега последна във витрината на "партенопеите".