на живо

Най-възрастните голмайстори в Лига Европа (ВИДЕО)

Футболист на "Гранада" се намести на второ място в класацията

Най-възрастните голмайстори в Лига Европа (ВИДЕО)

Красиви попадения, фрапантни пропуски, изненадващи голмайстори. В първите мачове от 1/8-финалите в Лига Европа имаше от всичко.

Едно име обаче се отличи и влезе в статистиките на втория по сила европейски клубен турнир.

Хорхе Молина даде преднина на своя "Гранада" в срещата срещу "Молде" в 26-ата минута. Испанския тим стигна до категоричен успех от 2:0 и спокойно ще чака реванша следващата седмица.

С попадението си Молина се превърна във втория най-възрастен голмайстор в Лига Европа. Със своите 38 години и 323 дни той измести Давид Катала (38 години, 224 дни), който вече е трети.

Четвърти в класацията е Валтер Самуел, който през сезон 2015/16 се разписва за "Базел" срещу "Сент Етиен". Тогава е на 37 години и 332 дни. Топ 5 оформя Мирослав Клозе. На 37 години и 261 дни бившият германски национал бележи за "Лацио" срещу "Галатасарай" през сезон 2015/16.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Лидер в подреждането е Даниел Хестад. На 40 години и 98 дни, през сезон 2015/16 норвежецът се нарежда сред голмайсторите за "Молде" срещу "Селтик".

Реваншите от 1/8-финалите в Лига Европа са следващия четвъртък (18 март). Каналите на bTV Media Group ще излъчат на живо три мача. В 19:55 ч. "Динамо" Загреб приема "Тотнъм" след 0:2 в първия двубой. Срещата е по bTV Action. По същото време, по RING може да гледате "Шахтьор" Донецк - "Рома" (0:3). 

От 22 ч. по bTV Action е решителният сблъсък между "Рейнджърс" и "Славия" Прага (1:1).

*Попаденията на петте най-възрастни голмайстори в Лига Европа ви очакват във видеото.