на живо

Нулево равенство на "Камп Ноу" осигури на "Барса" тежък реванш в Истанбул

"Галатасарай" увеличи шансовете си за гръмка елиминация на "каталунците", вижте всички резултати

Reuters

След четири поредни победи във всички турнири и 16 последователни мача с отбелязан гол, "Барселона" не успя да реализира нито веднъж при домакинството си на "Галатасарай" в първи осминафинален мач от Лига Европа.

Срещата на "Камп Ноу" завърши при нулево равенство - резултат, който грандът от Истанбул със сигурност приема за малка победа преди реванша на 17 март пред своите страстни привърженици. "Джим-бом" игра много подредено в защита и не загуби в единайсети пореден двубой от втория по сила европейски клубен турнир. Серия, която е в ярък контраст с кошмарното представяне в турското първенство, където тимът заема едва 12-о място, на осем точки пред зоната на изпадащите.

Снимка: Reuters

Турският гранд, воден от Доменек Торент - бившия дългогодишен помощник на Хосеп Гуардиола в "Барселона", "Манчестър Сити" и "Байерн", не допусна гол едва във втори от последните си петнайсет мача, но още по-впечатляващо - за първи път от общо пет гостувания на "Камп Ноу" от 1993 г. насам. Преди тази среща "Барселона" не бе печелил само веднъж в седем домакинства на турски представители, а "Галатасарай" бе загубил всяка от предходните си шест срещи с испански отбори.

Жорди Алба изигра своя мач номер 100 в европейските клубни турнири, но дори неговите активни действия по лявото крило не доведоха до обичайно опасните голови ситуации, които създава. Треньорът Шави опита да промени облика на тима си с тройна смяна на почивката, но дори появата на Бускетс, Пике, Дембеле и впоследствие Обамеянг не осигури по-чисти положения.

Снимка: Reuters

За да продължи пътя си към финала в Севиля на 18 май и да запази надеждите за първи триумф в турнира в своята история, "Барселона" трябва да хвърли всички сили при гостуването си в Истанбул, и то на фона на предстоящо само три дни по-късно издание на "Ел Класико" срещу "Реал Мадрид". Каталунците никога в своята история не са били елиминирани в Европа от турски клуб, докато "Галатасарай" само веднъж е отстранявал испански опонент - "Майорка" през 2000 г.

Реваншът ще може да наблюдавате на живо в ефира на bTV Action!

Всички резултати в Лига Европа:

"Севиля" - "Уест Хем" 1:0

"Аталанта" - "Байер" Леверкузен 3:2

"Барселона" - "Галатасарай" 0:0
"Брага" - "Монако" 2:0
"Рейнджърс" - "Цървена звезда" 3:0

Всички резултати в Лигата на конференциите:

"Витес" - "Рома" 0:1
ПАОК - "Гент" 1:0
"Партизан" - "Фейенорд" 2:5
"Славия" Прага - ЛАСК 4:1
"Бодьо Глимт" - АЗ Алкмаар 2:1
"Лестър" - "Рен" 2:0
"Марсилия" - "Базел" 2:1
ПСВ Айндховен - "Копенхаген" 4:4

Реваншите и в двата турнира са следващата седмица.