на живо

Петър Александров: В Швейцария, за разлика от България, инвестират това, което имат

Бронзовият медалист от световното в САЩ чака с нетърпение мача от плейофа за влизане в групите на Лига Европа между "Базел" и ЦСКА

Петър Александров: В Швейцария, за разлика от България, инвестират това, което имат

Бронзовият медалист от световното в САЩ Петър Александров чака с нетърпение мача от плейофа за влизане в групите на Лига Европа между "Базел" и ЦСКА. От 30 години той живее в Швейцария и е изминал 60 км, за да се види със старите си приятели от "армейския" легион.

"Много ми беше приятно да видя Пламен Марков, Джони Велинов, Стойчо Стоилов, Димитър Пенев. Сетихме се за някои неща. Радвам се, това показва, че всички са здрави и все още футболът е нашият живот.", каза Александров пред bTV.

"Очаквам един доста оспорван мач, и двата отбора имат своите качества - силни и слаби страни. Непредсказуемо е кой ще победи. Жалко е, че единият отбор трябва да отпадне."

"Базел" има повече шансове, защото играе вкъщи на собствения си стадион. Но не мога да кажа, че има предимство, защото ЦСКА имат доста добри футболисти."

Относно разликата между швейцарския и българския футбол, той бе категоричен: "Всеки един отбор се стреми да отиде по-напред в евротурнирите, за да вземе повече пари. В Европа отборите инвестират това, което имат. Българските клубове понякога инвестират без да имат парите, но защото трябва. Докато швейцарските отбори са по-предпазливи и те влагат само това, което имат", каза още Петър Александров.

Вижте повече във видеото.