на живо

Решителните битки в Лига Европа - на живо в каналите на bTV Media Group

Тази вечер ще станат ясни и последните участници на 1/16-финалите

Тази вечер ще станат ясни и последните участници на 1/16-финалите в Лига Европа. Все още има 11 свободни места, а за мачове напролет се надява и българският шампион "Лудогорец", който се нуждае от поне точка срещу "Ференцварош", за да прескочи груповата фаза.

На 1/16-финалите със сигурност ще играят отборите на АПОЕЛ Никозия, АЗ Алкмаар, "Базел", "Спортинг" Брага, "Селтик", "Гент", ЛАСК Линц, "Манчестър Юнайтед", "Севиля", "Спортинг" Лисабон, "Волфсбург" и "Уулвърхемптън".

Към тях трябва да прибавим и отпадналите от Шампионската лига като трети в своите групи - "Брюж", "Олимпиакос", "Шахтьор" Донецк, "Байер" Леверкузен, "РБ Залцбург", "Интер", "Бенфика" и "Аякс". 

Четири от най-интересните срещи ще бъдат излъчени на живо по bTV Action и RING.

Снимка: Reuters

От 19:55 ч. по bTV Action е двубоят "Стандард" Лиеж - "Арсенал". Тази група е доста завързана, като "артилеристите" се нуждаят от равенство, за да продължат напред. Белгийците обаче трябва да победят на всяка цена, ако искат да играят в Лига Европа и напролет. При определени обстоятелства може да се стигне до равенство в точките между "Стандард", "Арсенал" и "Айнтрахт" и тогава победителят ще бъде определен по голова разлика.

От 19:55 ч. по RING е скандинавският сблъсък "Копенхаген" - "Малмьо". Датчаните се нуждаят от равенство, за да се класират напред, докато за шведите хиксът може да е пагубен, ако в другия мач "Динамо" Киев победи "Лугано".

Снимка: Getty Images

От 22:00 ч. по bTV Action "Борусия" Мьонхенгладбах приема у дома "Истанбул Башакшехир". Лидерът в Бундеслигата има 8 точки в актива си и оглавява класирането в групата, а турският тим е на трето място, само с точка по-малко. Очертава се зрелищен сблъсък, победителят от който със сигурност ще продължи напред.

От 22:00 ч. по RING е срещата "Порто" - "Фейенорд". В тази група все още нищо не е ясно, а с шансове за класирането са още "Рейнджърс" и "Йънг Бойс".

На VOYO.BG от 19.55 ч. могат да бъдат проследени и двубоите: "Клуж" – "Селтик"; "Динамо" Киев – "Лугано" и "Базел" – "Трабзонспор".

От 22:00 ч. потребителите на онлайн платформата ще могат да се насладят и на срещите: "Рома" – "Волфсбергер"; "Рейнджърс" – "Йънг Бойс", "Слован" Братислава – "Брага" и "Уулвърхемптън" – "Бешикташ".