на живо

"Рома" в топ 8 на Лига Европа след нова победа срещу "Шахтьор" Донецк (ВИДЕО)

"Арсенал" и "Гранада" също са на 1/4-финал

"Рома" е на 1/4-финал в Лига Европа след нова победа срещу "Шахтьор" Донецк. След 3:0 в първия двубой, римските "вълци" спечелиха с 2:1 реванша и с краен резултат 5:1 се класираха за следващата фаза на турнира. Място в топ 8 намериха още отборите на "Арсенал", който елиминира "Олимпиакос", и "Гранада" след успех над "Молде". Жребият за 1/4-финалите и 1/2-финалите e в петък следобед.

"Рома" стигна до първата си възможност за гол още в шестата минута. Борха Майорал бе в добра позиция, но след удара му топката излетя над вратата на украинците. 

Снимка: Reuters

След половин час игра бившият футболист на ЦСКА - Жуниор Мораеш, можеше да открие резултата, но ударът му с глава прелетя встрани от лявата греда.

Гостите от Рим поведоха едва три минути след подновяването на играта през втората част. Борха Майорал стигна до отбита топка и стреля с глава, матирайки стража на "Шахтьор".

Украинците върнаха едно попадение десет минути по-късно, когато Жуниор Мораеш бе на точното място в точното време, за да засече отбита топка и да я прати във вратата на Лопес за 1:1. В 72-ата минута обаче отново Майорал изведе "вълците" напред с удар отблизо за 2:1.