на живо

Скандал в "Селтик": Футболист си рови в телефона по време на мач (ВИДЕО)

Мениджърът на "детелините" побесня

Голям скандал се разрази в "Селтик" след загубата от "Спарта" Прага в Лига Европа. "Детелините" отстъпиха с 1:4, но не това предизвика гнева на мениджъра Нийл Ленън.

В 64-ата минута Мохамед Елионуси бе заменен от Лий Грифитс, а малко по-късно телевизионните камери уловиха нещо странно. На резервната скамейка Елионуси бе извадил телефона си и концентрирано се ровеше в него.

Мениджърът на "Селтик" разбра за действията на крилото по време на интервюто си след мача и направо побесня. "Дано не го направил. Ще се заема с това!", каза Ленън.

Футболните специалисти остро разкритикуваха поведението на Елионуси. Бившата звезда на шотландския гранд Крис Сътън го нарече "жалък" и постави под съмнение отдадеността му към клуба.

"Това е напълно неприемливо. Това е скандално! Отдаден ли е на каузата? Отдаден ли е на клуба? Бих го глобил със заплатата за две седмици", каза Сътън в ефира на телевизията, предаваща мача.

Мохамед Елионуси е норвежки национал. Кариерата му преминава през "Молде", "Базел" и "Саутхемптън", а от 2019 г. играе под наем в "Селтик". В 20 мача за шотландския тим има 5 гола.

След изиграването на първите три срещи от групите на Лига Европа "Селтик" заема последното място с 1 точка. Лидер е "Лил" със 7, следван от "Милан" с 6 и "Спарта" Прага, в който играе българският национал Мартин Минчев, с 3.