на живо

Тежки мачове за ЦСКА и "Локо" Пловдив по пътя към мечтаната Лига Европа

"Червените" приемат БАТЕ Борисов, "смърфовете" - "Тотнъм" на Жозе Моуриньо

Lap.bg

Отборите на ЦСКА и "Локомотив" Пловдив излизат тази вечер за мачовете си от втория предварителен кръг на Лига Европа. Родните тимове имат нелеки задачи - "смърфовете" приемат у дома "Тотнъм", докато "армейците" са домакини на БАТЕ Барисов. Срещите ще се играят пред празни трибуни.

Логично, първата визита на мениджъра Жозе Моуриньо в Пловдив предизвиква огромен интерес. Най-голямата звезда на "шпорите" Хари Кейн ще отвори доста работа на бранителите на "черно-белите", въпреки че треньорът на "Локо" Бруно Акрапович сам си пожела "Тотнъм" за съперник.

"Футболът е интересен, защото винаги можеш да намериш слабост. Важното е как играчите ще използват това нещо. Казах на футболистите как трябва да влезем в мача, за да спечелим нещо. Удоволствие е да премеря сили с Моуриньо, искам отборът ми да експлодира сега", коментира Акрапович на пресконференцията пред двубоя, като дори се пошегува, че според малкия му син нямат никакъв шанс.

Моуриньо подходи с уважение и обясни, че е впечатлен от отбора на "Локомотив".

На "Българска армия" ЦСКА ще се опита да прекъсне негативната серия на българските отбори срещу беларуския БАТЕ. Дотук тимът от Борисов е отстранявал "Левски" и "Литекс" през 2008 и 2009 г.

"Трябва да изглеждаме много по-добре от първия мач (б.ред. - "Сиренс"). С дисциплина и колектив мисля, че ще е успеем да елиминираме съперника.", заяви треньорът на "червените" Стамен Белчев.

Заради положителни проби за COVID-19 БАТЕ Борисов пристигна в София без двама от основните си футболисти - Станислав Драгун и Игор Стасевич.

Петър Занев и Ахмед Ахмедов продължават да се лекуват от коронавирус.