на живо

Евандро отново носи трите точки на ЦСКА

"Червените" победиха "Ботев" Враца с 1:0

Lap.bg

Евандро отново се превърна с герой за ЦСКА, след като с негово попадение тимът спечели 3 точки срещу "Ботев" Враца в мач от четвъртия кръг на Първа футболна лига. 

Бразилецът беше автор на единственото попадение в срещата, която се изигра на стадион "Българска армия". Люпко Петрович реши да даде почивка на част от титулярите и да запази силите им за домакинството на "Заря" Лугатск от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Първото полувреме започна равностойно. В 7-ата минута топката попадна във вратата на домакините, под чиято рамка дебют направи вратарят Бусато. Само че Даниел Генов беше във засада и голът беше отменен. От ЦСКА отговориха с удари на Кери и Евандро, но те бяха неточни. 

Даниел Генов от "Ботев" беше замесен в най-чистото положение за цялото полувреме. Той излезе очи в очи с вратаря на "червените" в продължението, но стреля в аут.

Снимка: Lap.bg

Второто полувреме започна с доминация на ЦСКА. Евандро постоянно тормозеше вратаря на гостите Костов. В 72-ата минута падна и единственият гол в мача. Бразилският голмайстор беше изпуснат от Керчев при центриране на Занев и този път не сбърка. 

"Ботев" Враца остана с човек по-малко в края на срещата, след като Филип Ждрелич получи втори жълт картон заради опасно влизане в краката на Тиаго.

Победата беше втора за сезона в Първа лига за ЦСКА и първа пред собствена публика. Следващият мач на "червените" е срещу "Зоря" Луганск в четвъртък (8 август).

"Ботев" Враца пък има 1 победа и 3 загуби от старта на шампионата.