на живо

Евелина Николова е №1 в борбата за 2021 г. (ВИДЕО)

Федерацията раздаде годишните си награди

Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Токио Евелина Николова беше избрана за №1 в родната борба. През тази година възпитаничката на Мирослав Гочев спечели и трето място на европейското първенство. След нея се наредиха Тайбе Юсеин (бронз от Токио), Биляна Дудова (световна и европейска шампионка), Мирослав Киров, Миглена Селишка, Юлиана Янева, Борислав Кирилов, Едмонд Назарян, Денис Демиров и Софи Тенева.

"Със сигурност тази награда означава страшно много за мен и я оценявам много високо. Нареждам я на доста видно място, за да ми напомня какво още трябва да направя, за да постигна още награди", каза Николова след награждаването.

"Каквото е необходимо от мен, аз ще направя. Дай Боже – да ми е отредил Господ и едно злато от Париж. Догодина имаме европейско, световно първенство. До Париж има време, така че на първо място си пожелавам да съм здрава, за да мога да тренирам пълноценно", добави тя.

Биляна Дудова намери място сред най-добрите със световната си титла: "Беше една много успешна година за мен. Радвам се, че получих тази награда – да съм сред най-добрите борци на България. Оттук нататък ще бъда още по-амбициозна и ще се надявам да ви радвам с още по-големи успехи. Доста години свикнах да защитавам европейските ми титли, но вече трябва да защитавам и световната титла. Вече съм постигнала всички цели. Единствената ми останала е олимпийски златен медал, който България няма. Това е най-голямата мотивация, която имам", каза Дудова пред медиите.

На церемонията в залата на борбата в комплекс "Дианабад" за №1 при треньорите беше награден наставникът на жените Петър Касабов.

"Не очаквах да бъде толкова трудно. Исках някак да бъде по-лесно, но явно при мен не се случват нещата по този начин", каза Касабов и си пожела през следващата година да слушаме по-често българския химн в чест на успехите на родните борци.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com