на живо

Евентуалният нов собственик на "Левски" се срещна с шефовете в клуба

За срещата съобщи Петър Ганев, но не назова името на бизнесмена

btvnovinite.bg

Членовете на Управителния и Надзорния съвет на футболния "Левски" са провели среща с евентуалния нов собственик на клуба. Това оповести Петър Ганев, който е част от Надзорния съвет.

С публикация в социалните мрежи той заяви, че на срещата се е коментирало бъдещето на клуба, който продължава да е в тежко финансово състояние. Ръководителите на "сините" са поискали гаранции за инвестиционните намерения и опазването на идентичността и традициите на клуба.

Ганев добавя, че крайното решение за смяна на собствеността на клуба е в ръцете на мажоритарния собственик Наско Сираков, а разговорите между двете страни продължават.

"Вчера Управителният и Надзорният съвет на ПФК Левски проведоха среща с евентуалния нов собственик на клуба. Коментираха се бъдещите планове и най-важното за всички левскари – ясни гаранции за инвестиционните намерения и опазването на идентичността и традициите на клуба.

Крайното решение остава на Наско Сираков. То касае акциите, а не едно или друго решение на УС или НС. Разговорите ще продължат. Гледат се още и документи. Водещото не е колко дни броим до сделката, а да се вземе правилното решение", пише Ганев.

В понеделник (24 май), навръх 107-ия рожден ден на "Левски", Сираков обяви, че скоро "сините" ще имат нов собственик. Пред феновете той заяви, че той няма нищо общо с политиката, англичанин е и има бизнес в САЩ. Сираков не пожела да назове името му. 

Снимка: Lap.bg

На 2 юни 2020 г. Сираков получи мажоритарния пакет акции на клуба (86,6%) от бившия собственик на клуба Георги Попов - приближен до бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков, чиято фирма пък беше основен спонсор на клуба преди настъпилите промени в Закона за хазарта.

Клубът е в тежка финансова ситуация със загуба в размер на над 4 млн. лева за 2020 г. Редица футболисти разтрогнаха договорите си, след като не са получавали заплати от февруари насам. Лицензът на клуба за следващия сезон в Първа лига също е под заплаха.

Снимка: Lap.bg