на живо

Европейският шампион нанесе девета загуба на волейнационалите

Българите не успяха да се противопоставят на Сърбия

FIVB

Европейските шампиони по волейбол от Сърбия нанесоха девета загуба на българския национален отбор в Лигата на нациите. "Лъвовете" отстъпиха с 0:3 (20:25, 17:25, 17:25) в Римини, Италия, където са изолирани от започването на турнира в края на май. 

Младите български волейболисти не успяха да се противопоставят, на далеч по-опитния тим от западната ни съседка. Селекционерът Силвано Пранди избра Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Николай Колев, Стефан Чавдаров и Владислав Иванов. 

Снимка: FIVB

Първият гейм беше най-равностоен, като "лъвовете" успяваха да се противопоставят на сърбите до 15-та точка най-вече благодарение на страхотното представяне на Мартин Александров. След това класата на голямата звезда на съперника - Александър Атанасиевич, си каза думата и направи разликата. 

В следващите 2 гейма сърбите диктуваха случващото се на терена. Те позволиха на българските национали да реализират само по 17 точки. И в двете части "плавите" поведоха още в началото и не изпуснаха инициативата. 

Снимка: FIVB

Така България е на 14-то място в класирането, като след "лъвовете", които имат 2 победи, се нареждат само Холандия и Австрия. 

Снимка: FIVB

Най-голям актив за България записа Радослав Парапунов - 13 точки, Мартин Атанасов добави 10 точки. За Сърбия Марко Подрашчанин и Марко Ивович реализираха по 13 точки.

Утре (17 юни) "лъвовете" играят с двукратния шампион в Лигата на нациите - Русия.

Снимка: FIVB