на живо

Европейският вицешампион Господинов: Казах си, че няма да се прибера без медал (ВИДЕО)

"Не очаквам някой да ми повярва, че мога да стана световен шампион, но ще се боря", заяви българският щангист

bTV

Европейският вицешампион по вдигане на тежести в категория до 105 кг - Васил Господинов, разкри специално за bTV от Сплит, Хърватия, че е отпътувал за първенството на Стария континент с ясната цел да спечели медал.

Българският състезател се качи на почетната стълбичка, след като се класира втори в двубоя. Той спечели и два бронзови медала в отделните движения в своята категория.

"Като европейски вицешампион се чувствам отлично, бих казал доста добре. С оглед на това, че дойдох най-малко за медал съм много доволен от себе си. Казах си, че без медал няма да се прибера. Очаквах да спечеля медал в двубоя. Нивото на конкуренцията беше жестоко. За наш късмет един от фаворитите - руснака, не се класира за двубоя, но и да се беше класирал бих се борил, за да го победя. Нямаше да му се дам.", разкри минути след спечеленото отличие Господинов.

Господинов е европейски шампион за младежи до 23 г. от първенството в Израел през 2016 г. Той обаче не крие амбициите си да стъпи на световния връх и при мъжете.

"Спечелването на този медал ми струваше много - пот, лишения, труд, разочарования дори. Преминах през много трудни моменти, но в крайна сметка целта е оправдана. Амбициите ми във вдигането на тежести се простират много далече. Не очаквам някой да ме разбере и да ми повярва, че мога да стана световен шампион, но аз съм твърдо устремен към тази цел, към тази мечта. Живея с нея, събуждам се с нея, лягам с нея. Ще я гоня до когато мога и ще се опитам да направя всичко възможно да я постигна", заяви вицешампионът.

Дали е имал сили за европейска титла в Хърватия, вижте отговора на Господинов във видеото: