на живо

Три българки на върха в европейския бокс (ВИДЕО)

Петрова, Елисеева и Асенова вече гледат към следващите предизвикателства

Три българки на върха в европейския бокс (ВИДЕО)

Европейското първенство по бокс за жени в София се оказа доста успешно за България. Три родни представителки стигнаха до битката за титлите в своите категории и успяха да ги спечелят.

Севда Асенова донесе първото злато за България от шампионата, след като победи на финала в категория до 48 кг Лисе Сандебер (Швеция) и за първи път в кариерата си стъпи на европейския връх: "Бях си казала, че все някой ден ще стана европейска шампионка и това се случи точно в България. Затова съм много щастлива", каза след награждаването тя и заяви, че няма намерение да се отказва от бокса: "Ще играя докато мога да ги бия".

Световната шампионка Станимира Петрова спечели титлата в категория до 54 кг: "Изключително доволна съм от резултата, много се трудих и раздавах. Щастието ми е тройно, защото имаме вече три златни медала. Публиката много ме зареди, за първи път се чувствам толкова добре", каза тя.

Петрова разкри и най-голямата си цел: "Ще се кача на олимпийския връх и се надявам това да е в Токио 2020".

Деница Елисеева направи триумфа на българския тим пълен. Тя се пребори за титлата в категория до 57 кг, но заяви, че вече гледа към професионалния бокс.