на живо

Езе ще получи дневна виза за мача на "Локо" срещу "Страсбург"

"Смърфовете" заминаха за Франция

Футболистът на "Локомотив" Пловдив Стивън Езе ще получил еднодневна виза за пребиваване във Франция и ще може да помогне на своя тим по време на реванша срещу "Страсбург" от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Мачът е утре (15 август). Резултатът след първата среща в Пловдив е 1:0 в полза на французите. "Смърфовете" пък играха почти цял мач с човек по-малко.

Собственикът на тима Христо Крушарски алармира вчера, че двама от неговите играчи не са получили необходимите документи, за да влязат във Франция. Той дори отиде лично в посолството на страната у нас, за да се запознае в детайли с казуса. 

За родения в Таджикистан Парвиз Умарбаев, Крушарски получи разрешение, но казусът с Езе от Нигерия се оказа по-заплетен. Все пак треньорът Бруно Акрапович увери, че по него се работи и футболистът ще получи дневна виза. Това означава, че той ще пътува за Франция утре, ще играе в мача и ще напусне страната. 

"Стивън Езе може да се присъедини към нас утре, а Йосип Томашевич ще липсва много, все пак е един от най-добрите ни играчи. За Езе ще опитаме да вземем виза за 1 ден", каза Акрапович пред медиите.

Томашевич няма да може да вземе участие в мача, тъй като получи червен картон в първата среща.