на живо

Фабрегас призна, че замерил с пица сър Алекс (ВИДЕО)

Хвърленото като фризби парче разпали война между "Юнайтед" и "Арсенал"

Полузащитникът на английския шампион "Челси" Сеск Фабрегас призна, че той е замерил сър Алекс Фъргюсън след легендарния мач през октомври 2004 г., който остана в историята като "Битката на бюфета".

Тогава "Арсенал", част от състава на който бе Сеск, загуби с 0:2 от "Манчестър Юнайтед". По този начин "червените дяволи" сложиха край на серията от 49 поредни мача без загуба на "артилеристите".

"Признавам си, бях аз. Извинявай сър Алекс, никога не съм искал да се получи така", заяви Фабрегас по време на участието си в телевизионната игра "A league of their own" по Sky 1.

"Бях само на 19 години, а този мач ни разби. Победиха ни много спорно, видях пред мен, че всички се дърпаха, Мартин удари някого с юмрук и си казах, че искам да се включа, но не съм от едрите момчета. Затова хванах едно парче пица и го хвърлих, а после видях кого съм уцелил", обясни Фабрегас пред водещия Джеймс Кордън.

Фабрегас и без това бе главен заподозрян. "Доколкото чух е бил испански приятел с невероятна техника. Не само на терена, но и в хвърлянето на пица, прави го все едно е фризби", каза тогава съотборникът му Мартин Киоун.

Самият сър Алекс Фъргюсън пък написа в биографията си:

"Върху мен полетя пица и се размаза по мен. Казаха ми, че Сеск Фабрегас я е хвърлил, но и до днес нямам никаква представа кой е бил. Този ден създаде конфликт между нас. Всичко се оправи след полуфинала на Шампионската лига през 2009 г., когато те ни поканиха в тяхната съблекалня и ни поздравиха за успеха. Въпросът, който всеки си задава до днес, е: "Маргарита" ли беше сър Алекс?"

Тагове: