на живо

Фалстарт за световния шампион - Мексико шокира Германия (ГАЛЕРИЯ)

Бундестимът на колене пред "ацтеките" в първия си мач на Мондиал 2018

Германия започна защитата на световната си титла с фалстарт. Бундестимът загуби от Мексико с 0:1 в първи мач от група "F" на Мондиал 2018. Големият герой за "ацтеките" е суперталантът Ирвинг Лосано, който отбеляза победното попадение.

Двата тима направиха страхотен мач на "Лужники" в Москва, като "ацтеките" подходиха изключително агресивно и имаха превес преди почивката. След няколко пропуска на Хавиер Ернандес - Чичарито, Мексико все пак стигна до гол. В 35-ата минута Ирвинг Лосано завърши отлична контраатака на своя тим. С асистенция се отчете Чичарито, който по този начин поне частично се реваншира на своите.

Снимка: Reuters

Германия можеше бързо да отвърне на удара и само четири минути по-късно Тони Кроос уцели напречната греда от пряк свободен удар.

На полувремето "ацтеките" се оттеглиха с гол аванс. През вторите 45 минути германците се настаниха трайно в половината на съперника. Въпреки това, при една мексиканска контраакция в 57-ата минута Чичарито и Вела се озоваха сами срещу бранител на Бундестима. Нападателят на "Уест Хем" обаче се забави, след което пусна твърде дълъг пас към партньора си в атака.

Треньорът на световните шампиони - Йоахим Льов предприе офанзивни смени и в игра се появиха Марко Ройс и Марио Гомес и Юлиан Брант, но и това не помогна.

Снимка: Reuters

В 78-ата минута Мигел Лаюн от Мексико се озова сам срещу стража Нойер. Бранителят на "Порто" обаче се притесни от преследващите го двама германски бранители и стреля прибързано над вратата.

Осем минути по-късно Кимих намери отлично непокрития Гомес, но таранът не съумя да отбележи. В 89-ата и пред друга резерва - Юлиан Брант, се откри възможност да изравни, но стреля на сантиметри от дясната греда на Очоа.

До края мексиканците удържаха на натиска и поднесоха първата голяма изненада на шампионата в Русия.

Утре е вторият мач от група "F" между отборите на Швеция и Южна Корея. Срещата ще се играе в Нижни Новгород.

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

състави

Тагове:

световно 2018