на живо

Фантастичен Ливърпул отнесе Виляреал и е на финал в Лига Европа (ВИДЕО)

„Анфийлд“ вдъхнови наставника Юрген Клоп и компания за класическа победа над испанците

Getty Images

Ливърпул ще спори за трофея в Лига Европа, след като записа убедителен успех с 3:0 над гостуващия Виляреал в реванш от полуфиналната фаза на турнира. Така с общ резултат 3:1 от два мача „мърсисайдци“ елиминираха „жълтата подводница“.

Магията на „Анфийлд“ вдъхнови Ливърпул и тимът на Юрген Клоп поведе още в 7-ата минута. Даниел Стъридж пусна топката на пътя на Бруно Сориано и последният си отбеляза автогол.

Домакините бяха по-активни, но трябваше да чакат до 63-ата минута, за да удвоят преднината си. Роберто Фирмино изведе по брилянтен начин Стъридж, който преодоля стража на Виляреал Ареола за 2:0.

Гостите се нуждаеха от гол, с който щяха да елиминират Ливърпул, но задачата им се усложни в 71-ата минута, когато Виктор Руис получи втори жълт, респективно червен картон. Повторенията показаха, че решението на съдията е грешно и защитникът на Виляреал e бил изгoнен неправилно.

В 81-ата минута, с нестандартно изпъленение, Адам Лалана оформи крайния резултат: Ливърпул – Виляреал 3:0.

Победата означава нов европейски финал за Ливърпул. В сблъсъка за трофея „мърсисайдци“ ще се изправят срещу испанския Севиля. „Андалусийците“ елиминираха Шахтьор (Донецк) в другия полуфинал и ще имат възможност да защитят титлата си.