на живо

Федерацията по борба награди Елица Янкова с джип (ГАЛЕРИЯ)

Следвайте примера ѝ, призова министър Кралев

Българската федерация по борба награди с чисто нов джип бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро - Елица Янкова.

Ключовете от новото возило бяха връчени на специална церемония от члена на съвета на директорите на „Литекс Комерс“ - Данаил Ганчев и в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и председателя на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова.

Снимка: Lap.bg

"Искам отново да благодаря на Елица за всичко, което направи за България. Напрежението върху делегацията ни беше много голямо и този медал имаше огромно значение не само за отбора по борба, но и за всички, които бяха в Рио. Когато Елица излезе и още от първата си среща се бори с такъв хъс и заряд всички бяхме сигурни, че това е българският ден. За секунда нямаше колебания в начина, по който се бореше и защитаваше цветовете на България. Излизаше да побеждава, знаеше, че ще победи и постигна това, което можеше. Но аз съм сигурен, че възможностите й са още по-големи и в Токио, където ще по-спокойна, може да постигне още по-добър резултат", заяви министърът.

Снимка: Lap.bg

Той призова младите спортисти да следват примера на Янкова и да се борят с цяло сърце.

"В началото на олимпийските игри нямахме медали, бяхме недоволни, нямахме самочувствие и едва, когато Ели спечели нейния бронзов медал се успокоихме и видяхме, че има светлина в тунела", каза Стефка Костадинова и пожела на родната представителка в борбата да спечели златен медал на следващите олимпийски игри.