на живо

Федерер: Григор знаеше, че ще пусна онова видео

Димитров преодоля проблемите и вече има завършен стил на игра

Григор Димитров знаеше, че ще пусна онова видео, обяви с усмивка Роджър Федерер след победата си с 3-2 над Стан Вавринка и класирането си за финала на Откритото първенство на Австралия. През уикенда швейцарската легенда публикува в социалната мрежа кадри, на които изпълнява песента Hard To Say I’m Sorry заедно с българския тенисист и Тони Хаас. Клипът веднага се превърна в тотален хит.

Непосредствено след успеха си над Давид Гофен вчера Димитров сподели, че е останал изненадан, когато е видял видеото в мрежата. "Изобщо не е искал разрешение. Лежах си в леглото, гледах телевизия и получих съобщение, че Роджър Федерер току-що е публикувал нещо. Казах си: "О, не, не. Моля те, не казвай, че е това". Бях тагнат, отворих... Страхотно! Благодаря ти, човече!"

"Не, той всъщност знаеше, че ще го пусна", допълни Федерер, който в неделя ще се бори за 18-ия си трофей от Големия шлем. В интервюто си на корта Роджър засипа с похвали българина, който утре ще мери сири с Рафаел Надал.

"Григор вече има завършен стил. Много е уверен, играе със самочувствие. Имаше проблеми през последните две години и се радвам, че успя да ги преодолее. Следя кариерата му отдавна. Победи топтенисисти и показва страхотен тенис. Със сигурност няма да ми бъде лесно срещу него."

Федерер не скри вълнението си и от евентуален нов велик сблъсък с Надал. "Важното е, че след дълга пауза отново съм на финал. За мен Рафа винаги е бил най-голямото предизвикателство в моята кариера. Срещали сме се на всички настилки, побеждавал ме е на всички настилки. Аз съм един от най-големите му фенове. Имахме епични битки през годините. Ще бъде направо нереално, ако се стигне до нов мач помежду ни."