на живо

Федерер похвали Григор Димитров

Швейцарецът ще играе с Иво Карлович на 1/2 финалите в Базел

БГНЕС

Роджър Федерер похвали Григор Димитров след победата си над него в мач от 14/ финалите на турнира в Базел. Швейцарецът за втори пореден сезон отстрани Гришо в тази фаза на надпреварата.

"Имах доста шансове и противно на логиката, с която се развиваше мача, изведнъж Григор имаше три или четири сетбола. В тези моменти рискувах и това ми се отплати, а след това изиграх много солиден тайбрек. Като цяло съм много доволен от начина, по който играх", коментира Федерер победата си над Григор.

"Мисля, че нивото и на двама ни бе много високо. Григор сервира много добре в първия сет, а в неговия край ми бе много трудно. Трябваше да спася тези сетболи, а в тайбрека той се бори докрай. Радвам се, че успях да изляза победител. Като цяло мисля, че се представих много добре и показах най-добрия си тенис от началото на седмицата", добави Федерер, а след това изрази изненадата си от загубата на Надал.

"Винаги си мислиш, че Рафа ще успее да се върне в мача, но Чорич игра много добре и за него това е една страхотна победа. В мача срещу Григор за момент си помислих, че ще е един от онези дни, в които младоците ще вземат своето", сподели швейцарецът.

Следващият му противник е винаги опасният Иво Карлович, а как Роджър би се подготвил за предстоящия сблъсък? "Нищо особено, просто ще се възстановя от днешния ден. Надявам се, че утре ще имам бързи реакции и с нетърпение очаквам да изляза отново на корта в Базел. Надявам се, че феновете тук ще ме видят не само още веднъж, ами в още два мача", завърши Федерер.