на живо

Федерер: Това е моментът на Григор

Имах проблеми с врата и гърба, но направих всичко по силите си

Getty Images

Това е моментът на Григор Димитров, но определено не е моментът на моето тяло, обяви Роджър Федерер след първото си поражение от своя близък приятел. След петсетова битка българинът стигна до полуфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ.

Преди последната част 38-годишният швейцарец се прибра в съблекалнята, за да получи медицинска помощ. Той изпитваше очевидни затруднения в придвижването си по корта.

"Имах проблеми с врата и горната част на гърба. Нуждаех се от терапия и се надявах, че ситуацията ще се подобри. Това обаче е моментът на Григор и определено не е моментът на моето тяло, така че... Но всичко е наред", обясни Федерер на пресконференцията след двубоя.

Снимка: Reuters

"Още в следобедните часове усетих болка, но бях способен да играя. Опитах всичко възможно. Григор успя да ме притисне. Борих се с това, с което разполагах".

Роджър допълни, че натовареният му график до края на годината засега остава непроменен. Следващото му участие е на "Лейвър Къп" от 20 септември. След това го чакат турнири в Шанхай, Базел, Париж и финалите в Лондон.