на живо

Фелипе Машадо не е сред оцелелите в самолетната катастрофа

Четирима футболисти на "Шапекоензе", стюардеса и журналист са в болница след трагедията

Twitter

Само петима от пътниците на падналия в Колумбия самолет, с който са пътували футболистите на "Шапекоензе", са оцелели. За съжаление сред тях не е бившият шампион на България и футболист на ЦСКА - Фелипе Машадо.

Испанското издание "Марка" публикува списък с оцелелите. Това са четирима футболисти Данило, Джаксън Фолман, Алан Рушел, Елио Нето, стюардесата Химена Суарес и журналистът Рафаел Хензел.

Алан Рушел и вратарят Данило са седели един до друг по време на полета. Това се вижда от публикувана в Туитър снимка.

Снимка: Twitter

В самолета, който се разби в близост до връх Ел Кордо в местността Ла Унион, са пътували 81 души, включително и персонала на полета. Той е превозвал играчите и щаба на "Шапекоензе" за първата среща от финала на Копа Судамерикана - турнир, еквивалент на Лига Европа в Южна Америка, срещу „Атлетико Насионал”.

Самолетът е излетял от Сао Пауло в Бразилия и е направил спиране в боливийския град Санта Круз де ла Сиера. Изчезнал е от радарите в 22:00 ч. местно време. Като причина за катастрофата се посочва електрическа повреда.

Освен футболистите, в самолета са били и 21 журналисти, които трябвало отразяват срещата. В профила във Фейсбук на отбора беше публикувано видео от летището, минути преди играчите да излетят.

Според местни издания оцелелите при спасителната акция били шестима, но един от тях е починал, докато е бил транспортиран към болницата.

Южноамериканската конфедерация по футбол (КОНМЕБОЛ) изрази своите съболезнования на близките на загиналите и обяви, че отменя всички мачове под своята егида.